15-501 Бесплатна испорака над 3,000 Денари.
Close
(0) items
You have no items in your shopping cart.
All Categories
  Filters
  Preferences
  Search

  5 практични совети при избор на школски ранец

  Глетката на вашето дете со училишното ранче подготвено за првиот училишен ден веднаш ви ги насолзува очите.

  Но пред да навлеземе подлабоко во овој емотивен момент за секој родител треба да се навратиме на сите клучни елементи во подготовката на новите ученици за предизвикот наречен училиште.

  За да им го направиме на децата што е можно попријатно училишното искуство ги снабдуваме со училишен прибор, тетратки и ранци со нивните омилени цртани ликови. Но најчесто при изборот на ранец, со цел да ја задоволиме детската желба, го занемаруваме неговиот квалитет и фунционалноста.

  Сепак денешните производители на ранци го земаат во предвид здравјето на децата, па така покрај дизајнот внимаваат и на изборот на материјали при изработка на ранците. Покрај тоа што тежината на ранците е намалена и тие се полесни, дополнително се проширени рачките и се анатомски и со анатомска потпора за грбот, исто така додадени се и тркалца со можност за влечење за да се избегнат сите можни ризици од повреди.

  Погледнете ја понудата на ранци ТУКА

   Прочитајте кои се најважните 5 карактеристики при изборот на квалитетен и функционален ранец:

  1. Издржливи и долготрајни материјали

  Училишниот ранец е подложен на многу оштетувања па поради тоа дизајнерите избраа поиздржливи и подолготрајни материјали како што е мешавина во составот од полиестер и најлон и мрежа поради нивната долготрајност, растегливост и пристапни цени.

   2Големина на ранецот, можност за приспособување на должината на рачките и висината тркалцата

  Треба да се внимава на големината на ранецот, дали рачките се пошироки, анатомски и со можност за приспособување на телото за еднаква распределба на тежината на двете рамења, како и приспособување на висината на тркалцата со цел да се обезбеди поголема удобност и да се избегнат болките и искривувањата во грбот и мускулите.  3. Анатомска потпора за грб и каиш за прицврстување околу половината

  За поголем комфорт и заштита од повреди на грбот внимавајте ранецот да има анатомска потпора за грбот како и каиши за прицврстување на ранецот околу половината за подеднаква распределба на тежината на телото.

   


  4. Соодветен број на прегради

  При изборот на соодветен ранец важен е и просторот за складирање на целиот училишен прибор. Се препорачува да се избираат ранци со повеќе прегради и да се внимава при распределба на училишниот прибор во нив. На пр. најголемите и најтешките предмети (учебници) се препорачува да се носат најблиску до телото за подобра распределба на тежината. Потоа тетратките и ситниот училишен пробор да бидат поделени во посебни прегради и подалеку од телото за да се избегнат бодежи од остри предмети.

   

   

  5. Модерен и тренди дизајн

  Внимавајте и на трендовите, боите и дизајните кои се актуелни во моментот, согласно возарста на вашето дете, но имајте во предвид дека ранецот не се купува само за претстојната училишна година туку дека ќе биде функционален повеќе сезони.

   

  Откако ги разгледавте практичните совети за купување на соодветен ранец согласно вашите потреби, погледнете ја големата понуда да ранци со различни големини, стилови и дизајн на ЛИНКОТ

  Comments
  9/3/2018 5:25 PM
  short term loans direct lenders <a href="https://fnq.security">fast loans</a> best cash loan <a href=https://fnq.security>fast loans</a>
  9/4/2018 12:05 AM
  mortgage <a href="https://fnq.security">bad credit quick loans</a> fast loans <a href=https://fnq.security>fast loans</a>
  9/4/2018 2:16 AM
  fast loans <a href="https://fnq.security">bad credit quick loans</a> fast cash loans <a href=https://fnq.security>fast cash loans</a>
  9/4/2018 2:44 AM
  payday loans with no credit checks <a href="https://fnq.security">bad credit quick loans</a> quick loans no credit check <a href=https://fnq.security>fast loans</a>
  9/4/2018 7:35 AM
  500 fast cash <a href="https://fnq.security">500 fast cash</a> 500 fast cash <a href=https://fnq.security>500 fast cash</a>
  9/4/2018 10:36 AM
  fast loans <a href="https://fnq.security">quick loans no credit check</a> fast loans no credit <a href=https://fnq.security>direct lender</a>
  9/4/2018 11:26 AM
  cash advances payday loans <a href="https://fnq.security">fast loans</a> fast loans no credit check <a href=https://fnq.security>loans in philadelphia</a>
  9/4/2018 7:35 PM
  micro credit <a href="https://fnq.security">fast loans</a> fast loans <a href=https://fnq.security>cash loans uk</a>
  9/4/2018 9:58 PM
  auto loan with bad credit <a href="https://fnq.security">fast loans no credit check</a> fast loans <a href=https://fnq.security>payday loans in charlotte nc</a>
  9/5/2018 1:29 AM
  fast loans <a href="https://fnq.security">fast loans</a> bad credit quick loans <a href=https://fnq.security>loans fast</a>
  9/5/2018 7:02 AM
  quick loans no credit check <a href="https://fnq.security">missouri payday loan</a> fast loans <a href=https://fnq.security>fast loans no credit</a>
  9/5/2018 8:46 AM
  fast loans <a href="https://fnq.security">bad credit quick loans</a> quick loans no credit check <a href=https://fnq.security>fast loans</a>
  9/5/2018 9:36 AM
  fast loans <a href="https://fnq.security">bad credit quick loans</a> 500 fast cash <a href=https://fnq.security>fast loans</a>
  9/5/2018 11:04 AM
  fast loans <a href="https://fnq.security">personal loans application</a> fast cash advance <a href=https://fnq.security>quick loans no credit check</a>
  9/5/2018 6:06 PM
  payday lender <a href="https://fnq.security">fast loans</a> fast loans <a href=https://fnq.security>fast cash loans</a>
  9/5/2018 11:15 PM
  fast cash advance <a href="https://fnq.security">500 fast cash</a> fast loans <a href=https://fnq.security>fast loans</a>
  9/6/2018 12:01 AM
  loan fast <a href="https://fnq.security">fast loans</a> payday loans today <a href=https://fnq.security>fast loans</a>
  9/6/2018 12:54 AM
  fast loans <a href="https://fnq.security">payday lender</a> loans fast <a href=https://fnq.security>safe online payday loans</a>
  9/6/2018 11:31 AM
  fast loans no credit check <a href="https://fnq.security">payday loans in charlotte nc</a> fast loans <a href=https://fnq.security>fast loans</a>
  9/6/2018 11:34 AM
  payday loans today <a href="https://fnq.security">finance</a> loan fast <a href=https://fnq.security>fast loans</a>
  9/6/2018 3:02 PM
  cash advance florida <a href="https://fnq.security">loan apply online</a> fast loans <a href=https://fnq.security>fast loans no credit</a>
  9/6/2018 4:03 PM
  bad credit quick loans <a href="https://fnq.security">bad credit quick loans</a> fast cash loans <a href=https://fnq.security>online payday loan instant approval</a>
  9/6/2018 5:31 PM
  fast loans <a href="https://fnq.security">loans fast</a> bad credit quick loans <a href=https://fnq.security>lendingtree personal loans</a>
  9/6/2018 6:36 PM
  fast loans <a href="https://fnq.security">loans fast</a> fast loans <a href=https://fnq.security>safe online payday loans</a>
  9/7/2018 7:59 AM
  fast loans <a href="https://fnq.security">fast loans no credit</a> fast cash loans <a href=https://fnq.security>money direct</a>
  9/7/2018 9:05 AM
  fast loans <a href="https://fnq.security">loans fast</a> quick loans no credit check <a href=https://fnq.security>fast loans</a>
  9/7/2018 10:27 AM
  ohio payday loans <a href="https://fnq.security">fast loans</a> fast cash loans <a href=https://fnq.security>fast cash advance</a>
  9/7/2018 1:03 PM
  fast loans no credit check <a href="https://fnq.security">fast loans no credit</a> fast loans <a href=https://fnq.security>fast loans</a>
  9/8/2018 1:56 AM
  fast cash loans <a href="https://fnq.security">fast loans</a> fast cash advance <a href=https://fnq.security>greenline loans</a>
  9/8/2018 2:51 AM
  fast loans <a href="https://fnq.security">fast loans</a> fast loans no credit <a href=https://fnq.security>fast loans</a>
  9/8/2018 4:29 AM
  payday loans today <a href="https://fnq.security">fast loans no credit check</a> guaranteed payday loan <a href=https://fnq.security>fast cash loans</a>
  9/8/2018 5:33 AM
  fast loans no credit <a href="https://fnq.security">payday lender</a> quick loans no credit check <a href=https://fnq.security>loans fast</a>
  9/8/2018 7:31 AM
  fast loans <a href="https://fnq.security">fast loans</a> online payday loans instant approval <a href=https://fnq.security>fast loans no credit</a>
  9/8/2018 8:38 AM
  best cash advance loans <a href="https://fnq.security">cash advance texas</a> fast loans <a href=https://fnq.security>fast loans</a>
  9/8/2018 7:43 PM
  mgm online casino <a href="https://onlinecasinodd.com/">firekeepers casino</a> play casino <a href="https://onlinecasinodd.com/">gsn casino slots</a> | https://onlinecasinodd.com/ - virgin online casino https://onlinecasinodd.com/ - play free vegas casino games
  9/13/2018 8:53 PM
  gsn casino slots <a href="https://onlinecasinodd.com/">online casinos</a> slots for real money <a href="https://onlinecasinodd.com/">play online casino</a> | https://onlinecasinodd.com/ - free online slots https://onlinecasinodd.com/ - caesars online casino
  9/14/2018 2:04 AM
  free vegas casino games <a href="https://onlinecasinodd.com/">free slots games</a> online casino gambling <a href="https://onlinecasinodd.com/">firekeepers casino</a> | https://onlinecasinodd.com/ - lady luck online casino https://onlinecasinodd.com/ - online casino
  10/13/2018 11:36 PM
  bad credit loans <a href="https://creditloansguaranteedapproval.com/">no credit loans</a> credit loans guaranteed approval <a href=https://creditloansguaranteedapproval.com/>personal loans for bad credit</a>
  10/18/2018 5:46 AM
  no credit loans <a href="https://creditloansguaranteedapproval.com/">bad credit loans guaranteed approval</a> installment loans direct <a href=https://creditloansguaranteedapproval.com/>online cash register</a>
  Leave your comment