15-501 Бесплатна испорака над 2,000 Денари.
Close
(0) items
You have no items in your shopping cart.
All Categories
  Filters
  Preferences
  Search

  5 совети како да заштедите при купувањето на школски прибор за новата училишна година

  Се ближи почетокот на новата учебна година, а со тоа доаѓа и целиот стрес и притисок при купувањето на потребниот школски прибор за новите и старите ученици.

  Поради тоа ние се обидовме да Ви го олесниме училишниот шопинг и Ви предлагаме 5 совети како да заштедите при купувањето на школски прибор за новата училишна година, а да не го надминете буџетот кој ви е определен за оваа намена.

  Погледнете ја понудата на школски прибор ТУКА сега со 15% ПОПУСТ!

  1.       Проверете ги залихите од ланскиот школски прибор

  Многу често купуваме работи за резерва кои ни остануваат неискористени. Поради тоа, пред да го направите списокот со потребните работи за новата учебна година проверете ги залихите кои се останати од претходната година и направете список со материјалите кои можат да се употребат во новата учебна година.

  1.       Подгответе сами список со најосновните материјали кои треба да се купат или побарајте да ви достават од училиштето

  Од неодамна, учителките и училиштата вообичаено го изготвуваат списокот со школски прибор кој ќе биде потребен за тековната учебна година. Доколку не добиете детален список со потребни материјали од училиштето направете сами, земете ги во предвид и залихите кои веќе ги имате. На пазарење одете со двата списока за да имате јасна слика што треба да купите.

  1.       Одредете буџет

  Откако ќе го подготвите списокот одредете максимален фиксен буџет по ставка кој сакате да го потрошите за купување на школски прибор. На овој начин ќе бидете принудени да ги гледате цените на секој од производите и ќе имате јасна слика доколку го надминете и колку би го оптеретило тоа вашиот вкупен месечен буџет.

  1.       Кажете НЕ

  За време на шопингот ќе забележите многу нови и интересни боички и фломастери или ранци со уникатен дизајн, за кои ќе помислите дека “би било убаво вашето дете да ги има” или “можеби ќе му притребаат”, но доколку тие не се на Вашиот список не ги купувајте.

  1.       Вложете во КВАЛИТЕТЕ не во КВАНТИТЕТ

  Нема да заштедите доколку купите поефтин ранец, ако тој се скине уште во првата недела. Понекогаш е подобро да се плати малку поскапо за подобар квалитет, затоа што ранецот и школскиот прибор ќе бидат секојдневно употребувани и доколку се квалитетни ќе бидат употребливи подолго време, а со тоа ќе заштедите на време и пари за дополнување на школските залихи.

  Откако дознавте како да заштедите при купување на школски прибор за новата учебна година, погледнете ја и големата понуда на целиот школски прибор на ЛИНКОТ сега достапна со 15% ПОПУСТ.

  Акцијата важи од 25ти август до 15ти септември.

  Leave your comment